FuktCom & Monomeet går HLR-kurs

Torsdagen den 7:e Juni var FuktCom och Monomeet hos Räddningstjänsten Syd i Lund på HLR-utbildning. Vi satsar på att försöka jobba förebyggande mot skador och olycksfall och öka säkerheten på våra arbetsplatser.

Så här beskrivs kursinnehållet på räddningstjänstens hemsida: ”I år sjukvårdsutbildning lär du dig att känna igen ett hjärtstopp, att ta ett beslut om att påbörja och utföra hjärt- och lungräddning enligt gällande riktlinjer, både med och utan hjärtstartare. Du får också en inblick i hur du snabbt och enkelt kan hjälpa en person i din närhet som drabbas av olycka eller sjukdomsfall. S-ABCDE är tankesättet som vi lär ut, vilket är metoden som blåljuspersonal använder sig av. Hjärt- och lungräddning (HLR) inkl hjärtstartare, 120 min. S-ABCDE, 60 min”.

Det är inte bara på arbetsplatser det är viktigt med grundläggande livräddningskunskaper. Kom ihåg att ju fler i samhället som kan rädda liv, desto fler liv har möjlighet att räddas. Det tycker vi är en avgörande filosofi.